top of page
Фото автораДанііл Слізінов

Система швидких з’єднань GreenHub




Система швидких з’єднань виявилась для нашої компанії єдиним дієвим способом забезпечити правильний монтаж системи, незалежно від кваліфікації співробітників підрядних монтажних організацій.


Передісторія

В необхідності системно протидіяти неправильного монтажу ми зіткнулись на першому ж своєму об’єкті. GreenHub відповідала за автоматизацію та пусконаладку, а інша підрядна організація відповідала за монтаж обладнання та кабельних трас.


На тому об’єкті все, що могло піти не так - пішло не так. Приїхавши на об’єкт ми з’ясували, що частина обладнання не працює, а інша частина - вже ніколи працювати не буде…


На питання до монтажників, чому вони підключили обладнання не по інструкції, не тими проводами та не туди, ми отримали коротку, але вичерпну відповідь - “а ми схеми не зрозуміли та зробили, як вважали за правильне”.


Який висновок ми зробили

Все що можна переплутати - обов’язково переплутають. І не важливо, наскільки докладну інструкцію ви зробите.


Виявилось, не дарма всередині корпусу настольного ПК всі роз’єми різні. С цим питанням, виробники комп'ютерів стикнулися задовго до нас )


Що ми придумали

Ми зробили спеціальні комутаційні плати з клемниками для підключення кабелів. Їх формат відповідає розміру розподільної коробки 100х100 мм з вісьмома гермовводами для додаткового захисту кабельних з’єднань від вологи.


Завдяки цьому вдалося прибрати людський чинник - не треба замислюватися, що з чим та як поєднувати. Замість кабельних “скруток” - готові доріжки на комутаційній платі. Підключив все правильно - на платі загорівся світлодіод.


Використання такого підходу не тільки забезпечило правильний монтаж, а й знизило його вартість. Для виконання кабельних з’єднань тепер необхідно в рази менше часу.


Магістральна розподільна коробка з платою GreenHub MB-M-01

Це основний елемент вузлової комутації в системі GreenHub. Через плату MB-M-01 універсальний кабель GreenHub CMR-01 комутується між сегментами мережі диспетчеризації будівлі.


Через плату MB-M-01 передаються сигнали і живлення від будинкового контролеру GreenHub BC-01 до наступних сегментів мережі. Також, вона забезпечує правильне підключення периферійних пристроїв до магістрального кабелю.


Розподільна коробка для підключення лічильників з платою GreenHub MB-С-01

Плата GreenHub MB-С-01 відповідає за підключення пристроїв, здатних працювати у топології мережі “зірка”. Вона передає сигнали від кінцевого обладнання до магістральної розподільної коробки GreenHub MB-M-01 чи пристрою сполучення GreenHub DC-01, за допомогою одного проводу.


Плата MB-С-01, найчастіше, використовується для локального підключення інформаційних проводів від лічильників. До неї, за допомогою клем на платі, можна підключити до 7 лічильників одночасно.


Що в підсумку

Система швидких комутаційних з’єднань, разом із іншими пристроями GreenHub, які додаються до загальної системи у режимі plug&play, зробила впровадження системи диспетчеризації та моніторингу інженерного обладнання на об’єкті простим та зрозумілим.


На додачу, комплексний підхід GreenHub до побудови системи диспетчеризації, забезпечує 40% прямої економії бюджету Забудовнику у порівнянні із традиційним підходом.


 

Детальніше про те, де Забудовник економить 40% при впровадженні диспетчеризації GreenHub, можна дізнатися тут.

Про переваги використання готового програмного забезпечення GreenHub для диспетчеризації будівель, можна прочитати тут.

bottom of page